Mešani pevski zbor Lipa Šempas

Začetki MePZ Lipa Šempas segajo v leto 1980, po nekajletni prekinitvi, pa zbor deluje v sedanji sestavi neprekinjeno od leta 2000. V zboru poje 30 pevk in pevcev iz Šempasa ter okoliških krajev, ki jih združuje ljubezen do glasbe in veselje do petja. Zbor poje slovenske ljudske in umetne pesmi in posega tudi po delih iz svetovne glasbene dediščine. Na repertoar uvršča tudi dela sodobnih slovenskih skladateljev, še posebej pesmi mlajših primorskih skladateljev.

Zbor sodeluje na prireditvah društva v KS Šempas in se z veseljem odzove na vsako povabilo za nastop. Skoraj vsako leto gostuje pri Slovencih izven meja naše domovine. Tako je večkrat nastopal pri Slovencih v Avstriji, na Madžarskem, v Italiji, gostoval pa je tudi na Hrvaškem, v Makedoniji, na Švedskem in v Belgiji. Zbor vsako leto nastopa na Reviji pevskih zborov Goriške in reviji Primorska poje.

Redne vaje in številni nastopi terjajo od članov veliko razumevanja, kompromisov, odrekanja in požrtvovalnosti, vendar kjer je volja, tam je pot. Od marca 2015 vodi zbor energična, vedno optimistična zborovodkinja Katja Bajec.

Predsednica MePZ Lipa Šempas je Sabina Ažman,

Sabina Ažman
Vitovlje 63d 
5261 Šempas

telefon: 051 436 965
email naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.”>sabina.azman@gmail.com