KRESNICE vokalno instrumentalna skupina

Decembra, leta  1995 so se tri učiteljice OŠ Solkan – Boža Hvala, Matejka Černe in Mojca Milone odločile, da začnejo svojo pevsko pot pod imenom »KRESNICE«. Od leta 2013 delujejo kot sekcija pri KPD Lipa Šempas

Njihov umetniški vodja je učitelj solo petja in član Slovenskega okteta, g. Vladimir Čadež, ki je zanje napisal tudi večino priredb. Kresnice so na svoji poti iskale vedno nove pevske izzive in se preizkušale v več glasbenih zvrsteh. Sodelovale so z različnimi pevci, dramskimi igralci in instrumentalisti.

Vsako leto na Trnovem organizirajo celovečerni koncert »Kresna noč s Kresnicami«, nastopajo na prireditvah društva KPD Lipa Šempas, prireditvah Mestne občine Nova Gorica in se z veseljem odzovejo na vsako povabilo za nastop. Gostovale so tudi v Italiji, v Nemčiji, na Hrvaškem, v Franciji in na Irskem.

Kresnice so posnele štiri zgoščenke različnih glasbenih zvrsti, zadnjo, »Čakala bom«, s pretežno Avsenikovimi pesmimi, pod mentorstvom nekdanje Avsenikove pevke Jožice Svete. Aranžmaje zanje je napisal g. Vilko Ovsenik. Nastopile so tudi na Avsenikovem festivalu v Begunjah.

Danes Kresnice nastopajo spet v prvotni zasedbi, torej Boža, Matejka in Mojca, ob spremljavi kitare Dinka Hrabrića. V  občini Nova Gorica predstavljajo edini manjši ženski pevski sestav, ki na svoji poti neprekinjeno vztraja že dvajset let. Vse tri pevke so mame, uspešne pedagoške delavke in tako dokazujejo, da je ljubezen do glasbe, predvsem slovenske, sila ki lahko premaga vse prepreke.

Oseba za stike:
Boža Hvala, Trnovo 34b, tel. št. 051417234,   Bozahvala@gmail.com