Tistega dne smo se prebudili v deževno nedeljsko jutro. Bili smo malce zaskrbljeni,kajti pripravljali smo se na blagoslovitev restavriranega kipa Marije z detetom v kapelici na Gunu. Pred nedeljsko mašo so se začeli zbirati okrog kapelice ljudje. Oblaki so se raztrgali in sonce je posijalo na prisotne.

Gospod župnik je začel z odlomki iz svetega pisma, cerkveni pevski zbor je zapel par pesmi. Predsednica KS Šempas Damjana Pavlica je v nagovoru obrazložila odločitev za restavriranje kipa in veselje da je to tako lepo uspelo. Restavratorka Marina je čustveno opisala kako je med delom prihajala do ugotovitve kakšen biser se skriva pod plastmi barv ki so kip prekrivala .Gospa Ščukovt je orisala vrednote kipa Marije z detetom in umestitev v čas , (druga polovica 16.stol.)kar daje kipu veliko umetniško vrednost in je izjemno odkritje.

Gospod župnik je blagoslovil kip in kapelico. Kip Marije z detetom je v procesiji odnešen v cerkev Sv. Silvestra, kjer je sedaj nameščen desno od oltarja,v kapelico pa smo namestili tridimenzionalno sliko kipa, ki nadomešča original. V cerkvi je potekala maša, ki je bila posvečena Mariji.

Pred cerkvijo so vaščani in vaščanke pripravili pogostitev v starem stilu, z belo kavo in kolači pa tudi ostalih dobrot ni manjkalo. Dan je bil sončen in ob tako lepem dogodku je sonce posijalo tudi v srca ljudi ki so tam bili.