Oddaja na TVSLO 1, Dobro jutro – Mojca kuha

Turistično društvo Šempas je v sredo 20.04. ob 10.00h sodelovalo v oddaji v živo, Mojca kuha z kuharskim mojstrom Matjažem Cotičem. Za Turistično društvo sta kuhala Anica Kolenc in Emil Batič.

V pogovorih pred in med kuhanjem smo malce predstavili društvo, predvsem dvigovanje mlaja, ker je bila to tudi tematika v pred prvomajskem času. Naši »nasprotniki« so bili TD Pišece iz občine Brežice, ki ravno tako kot mi slavijo po ročnem dvigovanju mlaja in ohranjanju tradicije.

S seboj smo prinesli tudi velik bakreni kotel in polentar za prikaz v kom kuhamo polento, Mojci pa smo podarili koledar društva in rožo narejeni iz recikliranih pločevink piva.

Od vodstva oddaje smo dobili navodila za kuhanje in sicer smo morali uporabiti polento, gobe in peteršilj, ostale sestavine po izbiri. Mi smo se odločili za jedi: popečeno polento z gobami na vaški način (olivno olje, čebula, panceta, česen, maslo, kisla smetana), polenta z točem (mast, maslo, rezine pršuta, belo vino). Med kuhanjem nam je malce nagajal štedilnik, vendar smo se vseeno dobro odrezali. Po odločitvi kuharskega mojstra Matjaža Cotiča smo bili Šempasci boljši od naših konkurentov iz TD Pišece, ter zaslužili sto evrov.

Na televiziji nam je bilo lepo, čeprav se v oddaji v živo kjer moraš skuhati jed v za to odmerjenem času lahko marsikaj zakomplicira. Navezali smo tudi stike z društvom iz Pišecev.

Opomba: na spletni strani Facebook Krajevne skupnosti Šempas je celotna oddaja, ki si jo lahko ogledate.

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus 2019

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid