Praznik Šempasa Mohorjevo, 2018

Turistično društvo Šempas in KS Šempas, sta v soboto 14.7. in nedeljo 15.7. organizirali Praznik Šempasa Mohorjevo in to že dvaindvajseto leto zapored.

Praznik je v dveh dneh privabil lepo število obiskovalcev, čeprav smo v dveh dnevih imeli nestanovitno vreme. Razstave v dvorani Kulturnega doma so bile zanimive, kot le malo kdaj, program na prireditvenem prostoru tudi. V dvorani smo lahko videli razstave: razstava postelnjine in oblačil iz muzeja Elde iz Batuj in šempaskih omar, domače pecivo, razstavo Šempaski tabor 150 let ter delavnica BridA-selfiji v Šempasu, med in medene izdelke čebelarjev Bandelj, sivko in druge aromatične rastline- Vile Lavanda, bižuterijo, čipke, vrtnice…...

Goste smo razvajali z izvrstno šempasko polento iz domače moke in pršutovim točem. Ročno rezan domač pršut je vzbujal skomine, pozabili pa nismo niti na jedi z žara. Vse to smo zalili z vinom iz šempaskih vinogradov.

Obiskali so nas avtomobili in motorji starodobniki, s katerimi smo se popeljali skozi Šempas. Žal smo morali zaradi nestanovitnega vremena odpovedati nastop Lipicancev Konjeniškega kluba iz Štjaka, nastopili so folkloristi iz kluba Most in plesna skupina živahnih veterank Ajda, mladi plesni pari iz plesne šole Movartex  so očarali obiskovalce in dodali malce priokusa profesionalnega plesa. Izvedli smo novo igro, ugibanje teže in števila koruznih zrn ter razdelili kar nekaj lepih nagrad, zmagovalec je dobil pršut ,nagradili pa smo še dva  tekmovalca oziroma tekmovalke in tako navkljub vsemu lepo zaključili dvodnevni osrednji praznik Mohorjevo.

Mohorjevo 2018

Več

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2018

Od ponedeljka 2.7. do petka 6.7. ,se je na prireditvenem prostoru v Šempasu odigral tradicionalni že enaindvajseti nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo. Turnir sta organizirala NK Vodice Šempas in TD Šempas. Od ponedeljka do četrtka so se tekmovalci borili v predskupinah, v petek pa smo odigrali veliki finale osmih ekip. Letos je na turnirju sodelovalo 16 ekip, razveseljivo je da se je povečalo število mladih nogometašev. Seveda smo imeli tudi malce sreče z vremenom. Na letošnjem turnirju smo videli lep hiter nogomet z številnimi goli. Na petkovem finalu smo vse, igralce in gledalce pogostili z pašto, kar je v Šempasu že tradicija.

Uvrstitve na turnirju: 

1.mesto - Lime Collina
2.mesto - Baki
3.mesto - Avtosport Kojič
4.mesto - Vesprem

 

Mohorjevo Trojke 2018

Več

Praznik Šempasa Mohorjevo 2017, 21 let

Turistično društvo Šempas in KS Šempas, sta v soboto 15.7. in nedeljo 16.7. organizirali Praznik Šempasa Mohorjevo in to že enaindvajseto leto zapored.

Praznik je v dveh dneh privabil lepo število obiskovalcev. V soboto nam je malce ponagajal veter, nedelja pa je bila čudovita v vseh smislih. Razstave v dvorani Kulturnega doma so bile zanimive, kot le malo kdaj, program na prireditvenem prostoru tudi. V dvorani smo lahko videli razstave: kamnoseška dela Elde in Angela iz Batuj, domače pecivo, razstavo Cvetje na več načinov, med in medene izdelke čebelarjev Bandelj, sivko in druge aromatične rastline- Vile Lavanda, bižuterijo, čipke, itd.

Goste smo razvajali z izvrstno šempasko polento iz domače moke in pršutovim točem. Ročno rezan domač pršut je vzbujal skomine, pozabili pa nismo niti na jedi z žara. Vse to smo zalili z vinom iz šempaskih vinogradov.

Obiskali so nas avtomobili in motorji starodobniki, s katerimi smo se popeljali skozi Šempas. Ljubitelji konj pa so si ogledali nastop Lipicancev Konjeniškega kluba iz Štjaka, orientalske plesalke so nas očarale, mladi plesni par iz Italije je dodal malce priokusa profesionalnega plesa, animacija otrok je bila zelo lepa, animatorka Meta Erzeničnik se je izkazala. Izvedli smo novo igro, ugibanje teže pršuta in koruznih zrn ter razdelili kar nekaj lepih nagrad, zmagovalec je dobil pršut ,nagradili pa smo še enaindvajset  tekmovalcev.

Uspešna nedelja je pokrila malce slabšo vetrovno soboto, tako da smo bili zadovolji vsi, obiskovalci in organizatorji.

Turistično društvo Šempas

Praznik  Šempasa Mohorjevo 2017, 21 let

Več

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2017

Od ponedeljka 3.7. do petka 7.7. ,se je na plošči v Šempasu odigral tradicionalni že dvajseti nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo. Turnir sta organizirala NK Vodice Šempas in TD Šempas. Od ponedeljka do četrtka so se tekmovalci borili v predskupinah, v petek pa smo odigrali veliki finale osmih ekip. Letos je na turnirju sodelovalo 16 ekip, razveseljivo je da se je povečalo število mladih nogometašev. Na letošnjem turnirju smo videli lep hiter nogomet z številnimi goli. Na petkovem finalu smo vse, igralce in gledalce pogostili z pašto, kar je v Šempasu že tradicija.

Uvrstitve na turnirju: 

1.mesto - Vrhpolje
2.mesto – Avtosport Kojić 
3.mesto - Gabrje 
4.mesto - Tuborg

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2017

Več

Mohorjevo Šempas 2016, 20 let

Turistično društvo Šempas in KS Šempas, sta v soboto 9.7. in nedeljo 10.7. organizirali krajevni praznik Mohorjevo in to že dvajseto leto zapored.

Praznik je v dveh dneh privabil lepo število obiskovalcev. Razstave v dvorani Kulturnega doma so bile zanimive, kot le malo kdaj, program na prireditvenem prostoru tudi. V dvorani smo lahko videli razstave: rezbarska dela Stankota Hrovatina, domače pecivo in 4m štrukelj, fotografije 20 let Mohorjevega, dela domačih slikark, križev pot Franko Peršič, bonsai, med, lavando, bižuterijo itd.

Kot darilo ob dvajseti obletnici, smo obiskovalcem podarili 4m štrukelj velikan, pa še kakšen meter smo ga dodali, tudi kozarček domače kapljice ni manjkal.

Goste smo razvajali z izvrstno šempasko polento iz domače moke in pršutovim točem. Ročno rezan domač pršut je vzbujal skomine, pozabili pa nismo niti na jedi z žara. Vse to smo zalili z vinom iz šempaskih vinogradov.

Obiskali so nas avtomobili in motorji starodobniki, s katerimi smo se popeljali skozi Šempas. Ljubitelji konj pa so si vas ogledali s kočijo, vse to seveda brezplačno. Izvedli smo novo igro, ugibanje števila koruznih zrn v posodi, zmagovalec je dobil pršut ,nagradili pa smo še pet tekmovalcev.

Po končani prireditvi smo bili zadovolji vsi, obiskovalci in organizatorji.

Turistično društvo Šempas

Mohorjevo 2016

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus 2019

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Mohorjevo

Vaški praznik Mohorjevo v mesecu juliju je osrednja prireditev Turističnega društva Šempas v sodelovanju s krajevno skupnostjo Šempas. Dogodki potekajo dva dni.
Prvi dan ženske pripravijo razstavo in srečolov peciva. V novi dvorani postavimo tudi umetniške razstave domačih in tujih ustvarjalcev ter tematske predstavitve zbirateljev.
Na ploščadi, ob lepih hišicah pod platanami poskrbimo za zabavo z znanimi glasbenim skupinami. Obiskovalcem nudimo polento s pršutom in ostalimi kulinaričnimi dodatki, kuhano po starih receptih ter domače štruklje, zabeljene z maslom. Odžejajo pa se lahko z vini pridelanimi v šempaških bregovih.
Obiskovalci lahko sodelujejo na zabavnih igrah, “šacanju” pršuta, srečo preizkusijo na srečolovu.

Zemljevid