Praznik Breskev, Prvačina

Naše društvo sodeluje tudi na prireditvah sosednjih društev. V mesecu juliju je v Prvačini praznik breskev. Predstavljamo se s tradicionalno šempaško hrano: polento, domačim pršutom, kislim mlekom in seveda s šempaškimi štruklji. Prispevamo k razstavi peciva in prikažemo naše stare kmečke običaje.

Praznik breskev, Prvačna 2016

Turistično društvo Šempas, sodeluje na prazniku breskev že od samega začetka, kar je že 16 let. Predstavljamo naše Šempaske dobrote : polento z pršutovim točem, domačem ročno rezanim pršutom in šempaskimi štruklji. Že nekaj let je naša polenta kuhana iz domače moke, zmlete iz koruze pridelane na Šempaskem polju. To so ugotovili tudi obiskovalci saj jim je šla zelo dobro v slast. Tokrat smo se člani in članice TD Šempas predstavili v majicah Mohorjevo Šempas 20 let, in tako predstavili naš šempaski ljubilej. Na prazniku se je zbralo lepo število obiskovalcev, ki so ob bogatem programu imeli kaj videti. Muzikanti so se gibali po celotnem prireditvenem prostoru, kar je dalo prazniku še lepšo podobo. Upajmo da bo še dolgo let tako.

Praznik breskev, Prvačina 2016

Več

Praznik breskev, Prvačina 2015

Praznik breskev poteka že petnajsto leto zapored, in vsa ta leta je Turistično društvo Šempas prisotno na prazniku. Organizator je praznik organiziral na prostranem prostoru izza športne dvorane.

Letošnji praznik je potekal v znamenju mladih , ki so napolnili dogodek z pozitivno energijo, tako da se je tudi vreme nasmehnilo prazniku breskev. Bilo je vse polno dogodkov in obiskovalcev, kar je bilo dobro za vse. Šempaski štruklji , domač pršut in  polenta s pršutom na naših stojnicah so bili odlični,tako da so se obiskovalci vračali na naše stojnice. Praznik je bil lep in uspešen.

 

Več

Praznik breskev Prvačina 2014

Praznik breskev poteka že štirinajsto leto zapored, in vsa ta leta je Turistično društvo Šempas prisotno na prazniku. Tokrat je organizator zamenjal prizorišče in dogodek organiziral na ulici pred Sokolskim domom.

Letošnji praznik je potekal v znamenju dežja, vendar smo vsi skupaj vseeno vstrajali in v okviru možnosti izvedli program. Šempaski štruklji in polenta s pršutom so bili odlični, čeprav smo polento kuhali v izrednih razmerah.

stojnice pripravljene

Več

Praznik breskev Prvačina 2013

Kot že vsa leta doslej T.D. Šempas sodeluje na prazniku breskev.

Naša ponudba sloni na domači hrani: polenta s pršutom, domač ročno rezan pršut, šempaski štruklji in breskov sok, pa tudi kozarček domačega se bo našel.

Več

Praznik Breskev, Prvačina 2012

Polenta se pripravlja.

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus 2019

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid