Proslava v počastitev kulturnega praznik

V četrtek, 7.2.2019, je KPD Lipa Šempas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas organizirala proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki je bila dobro obiskana.

Najprej so nastopili učenci osnovne šole, ki so nas popeljali skozi življenje in delo našega največjega pesnika Franceta Prešerna. V zelo lepem prepletu poezije in glasbe so nastopili recitatorji petega in šestega razreda, pod mentorstvom Mateje Hocevar Gregoric ter pevci mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Mojce Maver Podbersic. Mlade pevce je spremljal mini orkester, sestavljen iz violoncelov, violin, kitar, prečnih flavt in klavirja, z dodatno klavirsko spremljavo Andreje Konjedic Lenardic.

 

Slavnostna govornica, gospa Zarja Hönn Marc je govorila o pomenu kulture, ki predstavlja srž slovenske narodne identitete in o raznih pojavih sodobne družbe, ki lahko pripeljejo do razkroja jedra slovenske samobiti.

V nadaljevanju programa je, zapela Vokalna skupina Lijak 1883 – Vogrsko, ki nadaljuje tradicijo moškega petja, ki ga že od leta 1883 negujejo vogrinski pevci. Umetniška vodja skupine je Mojca Cej.

Pred dobrim mesecem je minilo 70 let od prve javne prireditve ki je bila v našem Kulturnem domu. Predsednica Krajevne skupnosti Šempas, gospa Barbara Kante, je v svojem govoru opisala njegovo izgradnjo in zgodovino. 

V nadaljevanju so nastopila dekleta Vokalne skupine Ardeo, dekleta, ki žarijo od ljubezni do petja in ustvarjanja in so vesele ko svoje žare delijo s poslušalci.

Del slovenske narodne kulture je tudi diatonicna harmonika, po domače frajtonarica, ki je instrument Muzikantov izpod Vitovske gore. Že 10 let nas razveseljujejo na raznih prireditvah, okrogli jubilej bodo proslavili s slavnostnim koncertom v maju. 

Po koncani proslavi, so obiskovalci zadovoljni in obogateni s prijetnimi kulturnimi užitki,  odhajali na svoje domove. 

Najlepša hvala vsem, ki so sodelovali v programu.

 

Kulturno prosvetno društvo Lipa Šempas

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid